włoskie smaki
mąki

Oferta - Mąki
W naszej ofercie mamy szeroką gamę produktów.
Il Diamante Italiano – Mąki Denti do pizzy.
Jesteśmy pierwszym i wyjątkowym dystrybutorem mąki Denti w Polsce. Znajdziemy dla Ciebie idealne połączenie smaku i jakości.
Jeżeli są państwo zainteresowani ofertą prosimy o kontakt pod numerem telefonu 797 040 771 lub mailowo
info@diamanteitaliano.pl
/formularz kontaktowy dostępny w menu kontakt/

Mąki na pizzę „Anima di Grano” fast 00v
Mąki na pizzę doskonała do szybkiego przygotowania ciasta metodą jednoetapową lub ciast wymagających wyrastania do 8 godzin. Mąka typu Anima di Grano, FAST, otrzymywana jest z pieczołowicie wyselekcjonowanych zbóż włoskich i zagranicznych, odpowiednio zmieszanych, aby zagwarantować powtarzalność otrzymywanych produktów. Duża zawartość glutenu sprawia, że mąki tego typu są uniwersalne, doskonale nadają się do przygotowania włoskiej pizzy (okrągłej i w formie) oraz focacci.
Dostępne w opakowaniach 25 kg.

Mąka na pizzę „Anima di Grano” MIDI
Mąki na pizzę doskonałe do przygotowywania ciasta wymagającego od 10 do 18 godzin wyrastania. Mąka Anima di Grano, MIDI, otrzymywana jest ze specjalnie dobranych ziaren spoza Włoch, o dużej zawartości białka gwarantującej doskonałą stabilność i wysoki poziom wchłaniania płynów, co skutkuje doskonałą elastycznością. Jest to idealna mąka do przygotowania włoskiej pizzy (okrągłej, długiej typu „al metro”, pieczonej w formie, na łopacie w stylu rzymskim) czy focacci.
Dostępne w opakowaniach 25 kg.

Mąka na pizzę „Anima Verace”
Specjalna mąka z pszenicy zwyczajnej typu 00 na pizzę, z „certyfikatem właściwości” odpowiadających parametrom jakościowym i wymogom określonym w oficjalnej specyfikacji dotyczącej przygotowywania Prawdziwej Pizzy Neapolitańskiej. Autentyczny aromat, smak i chrupkość.
Dostępna w opakowaniach 12,5 kg i 25 kg.
W 300-310
P/L min. 0.60

Mąka na pizzę „Anima di Grano” SLOW
Doskonale nadadzą się również jako wzmocnienie innych rodzajów mąki.
Dostępne w opakowaniach 25 kg.
lievit. a 20-25°: 18 oreW 360-370P/L 0.60-0.70
lievit. a 20-25°: 20 oreW 340-380P/L 0.50-0.70
lievit. a 20-25°: 24 oreW 390-410P/L 0.62-0.68

ŚWIEŻE CIASTO MAKARONOWE
Ciasto francuskie
siła: W 210-240
elastyczność: P/L 0.70-1.2
Zrównoważona
siła: W 180-240
elastyczność: P/L 0.60-0.80
Granito
siła: W 160-200
elastyczność: P/L 0.60-0.80